Spring naar inhoudBestandsformaten in Hyarchis Waxtrapp Multimedia Speler

De videospeler die Hyarchis Waxtrapp gebruikt, kan momenteel twee bestandsformaten (soorten videobestanden) afspelen: Flash Video en MPEG 4 Video.

Kunt u vrij kiezen tussen Flash Video en MPEG 4? Kies dan MPEG 4!

Apple's programma iMovie en Final Cut Pro kunnen rechtstreeks .m4v video's maken. Er zijn op internet ook heel veel gratis universele programma's te vinden die video's om kunnen zetten naar .m4v of .mp4.  Ook veel smart phones maken .mp4 video's.

Flash Video (.flv)

De videobestanden in grote videosites als You Tube zijn in Flash Video formaat. Flash Video is eigendom van Adobe. Om Flash Video te maken moet u een ruw filmbestand omzetten met het software-programma Adobde Media Encoder. Dit is een betaald programma.

Indien u films monteert met Adobe Premiere, kunt u direct Flash Video's maken

Er zijn op internet meerdere gratis en betaalde Flash Video encoders te vinden die een filmbestand om kunnen zetten naar een .flv bestand.

MPEG4 (.m4v of .mp4)


MPEG4 is een open standaard die snel aan populariteit wint, om een aantal redenen:
  • MPEG4 films van dezelfde beeldkwaliteit als Flash Video zijn ongeveer 30% kleinere bestanden
  • Veel moderne telefoons (en de iPAD) kunnen MPEG4 wel afspelen maar geen Flash Video
  • De MPEG4 standaard is niet een gepatenteerd eigendom van een bedrijf, maar een zogeheten 'open standaard', waar iedereen gebruik van mag maken. Daardoor is er van veel meer leveranciers software voor te krijgen.
Zorg ervoor dat bij het maken van een MPEG4 video de 'H.264 encoding' gebruikt is anders wordt het filmpje niet goed afgespeeld in de Hyarchis Waxtrapp multimedia speler.

Hyarchis Suite