Workflow

De workflow tool is te vinden in de oranje toolbar, onder "Overzichten". De tool is bedoeld om overzicht te bieden over de stand van zaken van de content die op de website aanwezig is. Daarbij is het een managementtool om publicatieprocessen te beheersen. Vanaf de status "Redacteur", kunnen redacteuren artikelen van mensen met de status incidenteel redacteur beoordelen en goedkeuren.

Audit

De audit toont statistieken van:
  • Het aantal verouderde berichten
  • Het aantal ongeversioneerde berichten
  • Het aantal onvertaalde artikelen
  • Het aantal draftversies waar recent nog aan gewerkt is
  • Het aantal draftversies waar recent niet aan gewerkt is
  • Het aantal artikelen waarvan recentelijk een nieuwe versie is gepubliceerd

Het resultaat dat in het overzicht getoond wordt, is afhankelijk van een aantal mogelijke instellingen, die onder het "instellingen" tabblad gedaan kunnen worden. Zie onderstaand screenshot.

Dagelijkse audit:
De 'dagelijkse audit' scan-instelling is alleen beschikbaar voor redacteuren met status "sitebeheerder" en hoger. Het resultaat van de instelling geldt voor alle gebruikers van het cms. Daarom de opmerking: "Dit is een globale instelling!"

Met de dagelijkse audit-instelling bepaalt u of de scan automatisch dagelijks gedaan moet worden, of dat per bezoek de "scan opnieuw" knop rechtsboven in het scherm gebruikt moet worden voor het handmatig ophalen van de statistieken. Door deze scan te doen, wordt het overzicht voor elke ingelogde gebruiker opneuw gegenereerd. Na het scannen ziet uw collega redacteur dus bij diens eerstvolgende bezoek de laatste door u opgehaalde resultaten.

Verberg indien niet mijn verantwoordelijkheid:
Met deze instelling zorgt u ervoor dat alleen statistieken worden getoond van website-onderdelen waarvan u verantwoordelijkheden hebt toegewezen gekregen. Dit toewijzen gebeurt door sitebeheerders via de gebruikersbeheer tool.

Recent tijdsbestek:
Hierbij heeft u de keuze uit: 1, 2, 3, 5 of 7 dagen.
Deze instelling bepaalt de recentelijkheid van de statistieken van:
  • Het aantal draftversies waar recent nog aan gewerkt is
  • Het aantal draftversies waar recent niet aan gewerkt is
  • Het aantal artikelen waarvan recentelijk een nieuwe versie is gepubliceerd

Beschouw als verouderd:
Hierbij heeft u de keuze uit: 0,5, 1, 2, 3, 4 of 5 jaar.
Deze instelling bepaalt de hoeveelheid statistieken van:
  • Het aantal verouderde berichten

Gebeurtenissen

Het "Gebeurtenissen" overzicht, toont statistieken van:
  • Het aantal artikelen met een aflopend embargo
  • Het aantal artikelen dat gaat verdwijnen
  • Het aantal artikelen dat gearchiveerd gaat worden
  • Het aantal artikelen dat verwijderd gaat worden

In het onderstaande scherm "Aankomende gebeurtenissen", worden de artikelen van de aankomende gebeurtenissen getoond. Met een druk op de "bekijk" button, navigeert u naar het betreffende artikel in het cms.

Het resultaat dat in het overzicht getoond wordt, is afhankelijk van een aantal mogelijke instellingen, die onder het "instellingen" tabblad gedaan kunnen worden. Zie onderstaand screenshot.

Dagelijkse scan:
De 'dagelijkse scan' instelling is alleen beschikbaar voor redacteuren met status "sitebeheerder" en hoger. Het resultaat van de instelling geldt voor alle gebruikers van het cms. Daarom de opmerking: "Dit is een globale instelling!"

Met de 'dagelijkse scan' instelling bepaalt u of de scan automatisch dagelijks gedaan moet worden, of dat per bezoek de "scan opnieuw" knop rechtsboven in het scherm gebruikt moet worden voor het handmatig ophalen van de statistieken. Door deze scan te doen, wordt het overzicht voor elke ingelogde gebruiker opnieuw gegenereerd. Na het scannen ziet uw collega redacteur dus bij diens eerstvolgende bezoek de laatste door u opgehaalde resultaten.

Verberg indien niet mijn verantwoordelijkheid:
Met deze instelling zorgt u ervoor dat alleen statistieken worden getoond van website onderdelen waarvan u verantwoordelijkheden hebt toegewezen gekregen. Dit toewijzen gebeurt door sitebeheerders via de gebruikersbeheer tool.

Toon gebeurtenissen:
Hierbij heeft u keuze tussen: 3, 7, 14 of 30 dagen.
Met deze instelling heeft u de keuze vanaf welk moment u statistieken van aankomende gebeurtenissen wilt zien.

Publicatieverzoeken

In het "Publicatieverzoeken" overzicht ziet u de binnengekomen publicatieverzoeken die redacteuren met status "incidenteel redacteur" bij u hebben ingediend.

Incidenteel redacteuren hebben deze verzoeken bij u ingediend door middel van het doen van een publicatieverzoek binnen de eenvoudig tekstartikel module. Zie voor de werking, de handleiding voor het eenvoudige tekstartikel.

Op het moment dat een publicatieverzoek is gedaan, heeft u 3 mogelijkheden:
  1. Bekijk het artikel: door middel van de "bekijk" button achter het verzoek navigeert u naar het  betreffende artikel toe. U kunt het artikel, indien gewenst, zelf bewerken. U heeft meer rechten dan de incidenteel redacteur en ziet daarom ook meer mogelijkheden in de toolbar.
  2. Honoreer het artikel: door middel van een druk op de "honoreer" button zorgt u ervoor dat het artikel gepubliceerd wordt. Het artikel krijgt de status "anoniem publiek".
  3. Weiger het verzoek: door middel van een druk op de "weiger" knop weigert u het verzoek. Binnen de InScreen editor van het artikel verschijnt de melding dat het artikel geweigerd is.

Het resultaat dat in het overzicht getoond wordt, is afhankelijk van een aantal mogelijke instellingen, die onder het "instellingen" tabblad gedaan kunnen worden. Zie onderstaand screenshot.

Verberg indien niet mijn verantwoordelijkheid:
Met deze instelling zorgt u ervoor dat alleen statistieken worden getoond van website onderdelen waarvan u verantwoordelijkheden hebt toegewezen gekregen. Dit toewijzen gebeurt door sitebeheerders via de gebruikersbeheer tool.

Gehonoreerde verzoeken:
Hierbij heeft u de keuze uit: niet, 1, 2, 3, 5, 7 of 14 verzoeken.
Dit is het aantal dat getoond wordt binnen het overzicht.

Geweigerde verzoeken:
Hierbij heeft u de keuze uit: niet, 1, 2, 3, 5, 7 of 14 verzoeken.
Dit is het aantal dat getoond wordt binnen het overzicht.

Stuur een e-mail bij elk verzoek:
U ontvangt een notificatie op het moment dat een nieuw publicatieverzoek gedaan is. Deze notificatie gaat naar het e-mailadres dat binnen het cms bekend is onder uw gebruikersaccount in gebruikersbeheer. Neem contact op met uw sitebeheerder als u twijfelt of het e-mailadres geregistreerd staat of u wanneer u geen e-mails ontvangt.

Verantwoordelijkheden

Hier ziet u een overzicht van de toegewezen verantwoordelijkheden per gebruiker. De verantwoordelijkheden kunnen door iemand met de gebruikersstatus "Sitebeheerder" of hoger toegewezen worden. Door op de "Gebruiker bewerken" knop te klikken, kan iemand met de status "Sitebeheerder" of hoger naar de betreffende gebruiker in het gebruikersbeheer om de gebruiker te bekijken of te bewerken. Zie hiervoor de "Gebruikersbeheer" handleiding.

Algemene Instellingen

Er zijn tot slot twee mogelijke algemene instellingen te vinden onder het "Instellingen" tabblad.
Deze instellingen gelden voor alle lijstweergaven binnen de workflow tool:

Sorteer alle lijsten:
Hierbij heeft u de keuze uit: aflopend of oplopend

Toon maximaal:
Hierbij heeft u de keuze uit: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 of 100 items per lijst