Peiling

Met een peiling geeft u de bezoeker gelegenheid om te stemmen. Na een klik op de verzendknop verschijnt de uitslag direct op de site. In het bewerkscherm kunt u onder andere achtergrondkleuren bepalen, de peiling beveiligen en nieuwe keuzemogelijkheden toevoegen.

Peiling toevoegen

U kunt een peiling aan uw website toevoegen via het content menu. Navigeer naar het menu-item waarbinnen u de peiling wilt plaatsen en sleep het 'Peiling-icoon' naar de gewenste plaats in het menu-item. Als u naar de pagina met de peiling gaat, krijgt u het volgende bewerkscherm:U kunt hier de titel van de pagina met de peiling, de bodytekst en de kop boven de peiling aanpassen. Hieronder worden de andere instellingen besproken.

Kleuren aanpassen

U kunt de kleuren van de uitslagblak aanpassen.
Standaard is de achtergrond van de uitslagbalk wit en de kleur van de balk zwart.

Indien u de kleuren wilt aanpassen, klikt u op het vierkantje naast 'Balk Kleur'.U krijgt nu de volgende popup: We kiezen een lichtpaarse kleur voor de balk. Vervolgens kiezen we een donkerpaarse kleur voor de achtergrond.Het resultaat is nu Deze kleuren gelden nu voor elke keuzemogelijkheid. U kunt per keuzemogelijkheid de kleuren aanpassen.

Keuzemogelijkheden toevoegen

U kunt aan een peiling meerder keuzemogelijkheden toevoegen.
Dit doet u door op bij 'Keuze toevoegen' de titel van de keuzemogelijkheid in te vullen en op 'Toevoegen' te klikken. U krijgt nu het volgende scherm:
Standaard wordt bij elke keuzemogelijkheid de standaard ingestelde kleur gebruikt maar u kunt per keuzemogelijkheid de kleur aanpassen.
Dit doet u, net als hierboven beschreven, door op de vierkantjes naast 'Balk- kleur' en 'Achtergrondkleur' te klikken.De kleuren zijn nu aangepast. Het resultaat kunt u bekijken door de InScreen Editor uit te zetten. We hebben in deze peiling nog 2 keuzemogelijkheden zonder aangepaste kleuren toegevoegd.

Als er nu gestemd wordt, veranderen de balken.