Linkchecker

De linkchecker is te vinden onder "Overzichten" in de oranje Hyarchis Waxtrapp toolbar. Met behulp van de linkchecker behoudt u het overzicht van de status van alle hyperlinks op uw websites.

Link overzicht

Bij het openen van de linkchecker wordt een overzicht getoond van alle links in een website.

Standaard worden correcte links niet getoond. Alle links kunnen getoond worden door op de knop 'Toon alles' te klikken.

Door op de 'Scan links' knop te klikken kan er handmatig een scan gestart worden.

Voor alle links worden de status, het doel en de acties getoond

Status

De status van een link wordt weergegeven door middel van een icoon.

Link verwijst naar content met een hogere weergave status dan waar de link staat

Link is leeg maar wordt wel gebruikt

Link is niet correct

Link is correct

Acties

Een link kan bewerkt worden. Bij een externe link is het mogelijk om de url te wijzigen, bij een interne link zal er een perref ingevuld moeten worden.

Het artikel waarin de link staat kan met één klik bekeken worden.

De link kan worden getest.

Instellingen

Op de 'instellingen' tab kunnen twee onderdelen aangepast worden. Deze instellingen zijn van toepassing op de automatische scan.

• Het E-mailadres waar het scanrapport heen gestuurd moet worden en hoe vaak de links gescand moeten worden.
  • De frequentie waarmee de scan uitgevoerd moet worden.

De automatische scan

Door in de structuureditor de template voor de linkchecker te kopiëren naar de website en vervolgens het schema te wijzigen is het mogelijk om automatisch scans uit te voeren.
De resultaten hiervan zullen naar het ingestelde mail adres gestuurd worden.