Spring naar inhoudArchief


Het archief is bedoeld om gearchiveerde content in te bewaren.

Er zijn twee mogelijke invalshoeken voor het aanmaken van een archief:
  1. Automatisch gecreƫerd archief
  2. Handmatig aangemaakt archief

Automatisch gecreƫerd archief


In principe is het niet nodig om een archief handmatig aan te maken. Op het moment dat u een artikel archiveert, wordt er automatisch een archief aangemaakt onder het menu-item waar het artikel zich bevindt.

Het archiveren van een artikel doet u via de publicatieknop binnen de toolbar van het artikel. Zie onderstaand screenshot. Binnen het publiceerscherm, kiest u door middel van de datumpicker bij  "Archiveerdatum" een gewenste archiveerdatum.Het resultaat van het archiveren is dat het artikel op het gekozen moment wordt verplaatst naar het archief. Dit ziet er als volgt uit:Er is automatisch een map aangemaakt om het artikel in te archiveren. Het betreffende artikel is onder de map "oktober 2012" gearchiveerd.

Artikelen worden op basis van de startdatum (datum waarop een artikel is aangemaakt) gearchiveerd. Als u het artikel liever onder een andere maand wilt onderbrengen, kan dat door middel van het aanpassen van de startdatum van het artikel (zie tabblad "metadata").

Handmatig een archief aanmaken


Het is mogelijk om onder een menu-item, via het nieuwe content menu, handmatig een archief aan te maken. Dit doet u door de module, te herkennen aan het icoon linksboven aan deze pagina, door middel van de bekende sleepactie vanuit de te kiezen modules binnen het content menu op een plek naar keuze te zetten.

Het archiveren van artikelen werkt vervolgens hetzelfde als hierboven beschreven, met de uitzondering dat er dus geen nieuw archief meer wordt aangemaakt.

Instellingen

Het is binnen de archiefmodule mogelijk om de volgende instellingen te doen:
  • Titel aanpassen
  • Bodytekst aanmaken: deze tekst verschijnt boven het archief
  • Sortering maanden: oudste eerst of nieuwste eerst
  • Sortering dagen: oudste eerst of nieuwste eerst