Spring naar inhoudAfbeeldingen bewerken

In de Image pop-up kunt u afbeeldingen verkleinen, bijsnijden, roteren en hun eigenschappen aanpassen.

Grootte bewerken

Om de grootte te bewerken selecteert u de afbeelding en klikt u op het paarse 'verkleinen' icoon.
Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding verkleinenIn het scherm dat u nu krijgt kunt u de afbeelding verkleinen (vergroten kan niet in verband met kwaliteitsverlies).
Klik op 'Toepassen' en plaats de afbeelding in de pagina. Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding verkleinejnOok kunt u de hoogte/breedte verhouding aanpassen of vastzetten.

Klik op 'Opslaan' en vervolgens op 'Plaatsen'. De afbeelding is nu in uw pagina geplaatst. Als u de afbeelding opnieuw bewerkt hoeft u hem alleen maar op te slaan en niet opnieuw te plaatsen.

Als u de pagina ververst, door op 'Opslaan' te klikken in de pagina, worden de aanpassingen automatisch doorgevoerd.

Belangrijk: Indien u de grootte van een afbeelding na het plaatsen in de website opnieuw wilt aanpassen, moet u de afbeelding eerst herstellen tot zijn oorspronkelijke afmetingen om kwaliteitsverlies te voorkomen.
Dit doet u door de afbeelding te selecteren en op het 'Oorspronkelijke afbeelding herstellen-icoon' te klikken.Screenshot InScreen Editor Waxtrap afbeelding herstellen

Afbeelding uitsnijden

Om een afbeelding bij te snijden, selecteert u de afbeelding en klikt u op het 'Uitsnijden-icoon'. Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding bijsnijdenOp de afbeelding verschijnt een vierkante selectie. U kunt de afmeting van de selectie aanpassen door bij afmeting de exacte afmeting in te vullen (in pixels).  De afmeting kan ook aangepast worden door een van de vierkantjes van de selectie te slepen.

De verhouding van de selectie kan aangepast worden door het vinkje 'Verhouding behouden' aan te vinken en een verhouding in te vullen.

U kunt de selectie verplaatsen door hem te slepen.
Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding bijsnijdenKlik op 'Toepassen' om de selectie uit te snijden.


Klik op 'Opslaan' om uw uitsnede te bewaren'. Klik vervolgens op 'Plaatsen'. De afbeelding is nu in uw pagina geplaatst. Als u de afbeelding opnieuw bewerkt, hoeft u hem alleen maar op te slaan en niet opnieuw te plaatsen. Als u de pagina ververst, door op 'Opslaan' te klikken in de pagina, worden de aanpassingen automatisch doorgevoerd.

Indien u niet tevreden bent met uw uitsnede kunt u de afbeelding herstellen tot zijn oorspronkelijke afmetingen om kwaliteitsverlies te voorkomen. Dit doet u door de afbeelding te selecteren en op het 'Oorspronkelijke afbeelding herstellen-icoon' te klikken.

Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding bijsnijden

Afbeelding roteren

Om een afbeelding te roteren selecteert u de afbeelding en klikt u op het 'Rechtsom draaien' of 'Linksom draaien' icoon. Het roteren wordt direct uitgevoerd. Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding roterenKlik op 'Opslaan' en vervolgens op 'Plaatsen'. De afbeelding is nu in uw pagina geplaatst. Als u de afbeelding opnieuw bewerkt, hoeft u hem alleen maar op te slaan en niet opnieuw te plaatsen. Als u de pagina ververst, door op 'Opslaan' te klikken in de pagina, worden de aanpassingen automatisch doorgevoerd.

Eigenschappen bewerken

Als u de eigenschappen van een afbeelding wilt bewerken selecteert u de afbeelding in de Image pop-up en klikt u op 'bewerken'.
U krijgt nu de weergave zoals hieronder.Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding bewerkenU ziet nu drie tabbladen

1) EigenschappenScreenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeeldingseigenschappen aanpassen

 • Uitlijning: hier kunt u kiezen of de afbeelding links, in het midden of rechts uitgelijnd wordt
 • Witruimte: hier kunt u kiezen of de afbeelding witruimte moet krijgen.

2) Link
U kunt hier een interne of externe link toevoegen aan de afbeelding. Ook kunt u een bestand aan de afbeelding koppelen. Voor uitleg over links kunt u kijken in het hoofdstuk links maken.Screenshot InScreen Editor Waxtrapp afbeelding linken

3) Metadata
Metadata zijn er om afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines (zoals Google). Screenshot InScreen Editor Waxtrapp metadata aanpassen
 • Titel
  Hier kunt u de titel van een afbeelding invoeren. Door een duidelijke titel wordt uw afbeelding eerder gevonden door een zoekmachine.
 • Alt-tekst
  Dit is de tekst die een bezoeker van uw site te zien krijgt als alternatief als zijn of haar browser om de een of andere reden geen afbeeldingen toont. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld blinde bezoekers. Dit is een vereiste voor de webrichtlijnen van W3C.
 • Beschrijving
  Deze tag geeft een korte beschrijving van de afbeelding. In sommige gevallen wordt deze beschrijving gebruikt als onderdeel van het fragment dat wordt weergegeven in de zoekresultaten.
 • Trefwoorden
  Google zoekt niet meer op trefwoorden. Vooral handig voor interne zoekmachine van Waxtrapp.
 • Copyright
  Hier kunt u het invullen wie de eigenaar is van de afbeelding. Deze tag is niet van invloed op de ranking van uw pagina.
 • Auteur
  Hier kunt u invullen wie de afbeelding heeft gemaakt.

Het is aan te raden om in ieder geval de Alt-tekst van de afbeelding in te vullen.

  Hyarchis Suite