Klikbare afbeelding maken

Via het content menu kan een klikbare afbeelding worden ingesleept in de content. Vervolgens kan deze met de In Screen Editor (ISE) worden aangepast.

In de ISE zijn vier tabbladen te vinden welke moeten worden doorlopen.

Tabblad 'Afbeelding'

Op dit tabblad kan titel en de afbeelding van de klikbare afbeelding worden gewijzigd. Daarnaast kan er er een voor- en naloop tekst worden samengesteld welke respectievelijk voor- en na de klikbare afbeelding worden getoond.

Legenda

Hier worden de instellingen van de legenda beheerd en kunnen groepen worden aangemaakt. Een speld kan onder tabblad 'Spelden' namelijk worden ingedeeld in een groep. De legenda geeft deze groepen dan weer op de kaart met bijbehorende groepsnaam. Handig voor als bepaalde spelden over een bepaald onderwerp gaan.

De groepen kunnen afzonderlijk ook worden ingesteld op zichtbaarheid. Zo kun je een groep voor de gebruiker volledig verborgen houden, zichtbaar maken of het door de gebruiker zelf te laten instellen. Hiervoor kan er gekozen worden voor de optie 'Instelbaar' onder de optie "Is zichtbaar".

De positie van de legenda kan worden beheerd onder het tabblad 'Posities'.

Speld stijlen

Op dit tabblad kunnen verschillende soorten spelden worden aangemaakt en beheerd. Deze stijlen kunnen vervolgens op het 'Spelden' tabblad worden gekozen als stijl van een speld.

Per speldstijl kan de speld afbeelding, de mouse-over afbeelding ( wordt getoond als de muis op de speld is geplaatst) en het sluitknopje van de overlay worden aangepast.

Spelden tabblad

Op dit tabblad kunnen de spelden worden aangemaakt en worden beheerd.

De titel en toonstatus werken zoals alle content in het Hyarchis Waxtrapp systeem.

U kunt een speld een detailpagina meegeven. Dit tekstartikel wordt in een overlay getoond wanneer er op de speld wordt geklikt. De detailpagina mag elke pagina van uw website zijn, zolang het maar een tekstartikel is.

Voor de speldstijl kan worden gekozen uit de verschillende stijlen van het tabje 'Speld stijlen'.

Bij de 'speld titel' kan er worden gekozen welke informatie op de speld moet worden getekend.

De positie van de overlay ten opzichte van de speld kan worden gekozen en de afmetingen van de overlay kunnen ook worden ingevoerd. De hoogte is een maximale hoogte. Als de inhoud kleiner is dan de ingestelde hoogte zal de overlay ook kleiner worden. Wanneer deze groter is zal er een scrollbalkje verschijnen.

Detailpagina tips: Vaak zult u de detailpagina's naast de klikbare afbeelding plaatsen, of in een map die u in de navigatie overslaat. Maar navigeerbare tekstartikelen mogen ook. U kunt in een overlay tekstartikel alles gebruiken wat in normale tekstartikelen ook kan: hyperlinks, documenten, afbeeldingen, tabellen, video en audio.

Posities

Op dit tabblad wordt de uiteindelijke weergave van de klikbare afbeelding getoond maar in Editor mode. Deze mode zorgt er voor dat de spelden en legenda niet aangeklikt maar verplaatst kunnen worden. Ze kunnen naar de gewenste positie worden gesleept en wanneer de muis wordt losgelaten wordt de positie direct opgeslagen.

Voorbeeld

De screenshots zijn gemaakt tijdens het maken van het voorbeeld 'Klikbare schatkaart'