Spring naar inhoudLeadTemperatuur

Om uw site te kunnen optimaliseren, moet u uw bezoeksessies kunnen meten; zodat u kunt zien of uw aanpassingen effect hebben gehad.


In Hyarchis Waxtrapp gebeurt het meten met LeadTemperatuur. 


Wat is LeadTemperatuur?

Uw site heeft een aantal pagina's die een indicator zijn voor succes. Bijvoorbeeld: 

  • contactpagina bezoeken
  • bezoeken van een contact- of aanvraagformulier
  • producten in de winkelmand stoppen
  • diverse stadia van het afrekenproces doorlopen
  • gegevens achterlaten om een whitepaper te kunnen downloaden
  • inloggen op het intranet
  • inschrijven bij uw sociale medium

Hoe meer wenselijk gedrag, hoe 'warmer' de lead op uw site. In Hyarchis Waxtrapp kunt u aan elk wenselijk gedrag punten toekennen. Elke keer dat de bezoeker iets wenselijks doet, worden er een paar graden bij zijn LeadTemperatuur opgeteld.


De LeadTemperatuur ziet u terug in het "Bezoekers" overzicht in het Behavioural Targeting scherm, en hij wordt ook gebruikt in het A/B testing scherm. 


Beginnen met LeadTemperatuur

We gaan er vanuit dat u een site heeft, gevuld met genoeg content om live te gaan; of uw site is al live. LeadTemperatuur instellen heeft alleen zin, als u van plan bent de gegevens te gaan gebruiken om uw site te optimaliseren. Bent u daar nog niet aan toe, stel het dan niet in. 


U hoeft ook geen LeadTemperatuur in te stellen om Behavioural Targeting te gebruiken.


U hoeft alleen de conversie-pagina's van een temperatuur te voorzien. Alle pagina's van uw site een LeadTemperatuur geven is onoverzichtelijk, want u wilt zien welke bezoekers succesvol waren. Welke bezoekers veel pageviews deden of langer op uw site verbleven, wordt automatisch bijgehouden.


LeadTemperatuur instellen

Kies de pagina's uit, die het belangrijkst zijn voor uw conversie. Welke dat zijn, hangt af van uw website, zie bovenstaande voorbeelden. Begin met de allerbelangrijkste.


Ga naar die pagina toe, zet de InScreenEditor aan, en ga naar de tab "Targeting". Die pagina heeft een knop "Voeg leadtemperatuur-informatie toe aan dit element". Druk op die knop. 


Er verschijnt nu een invulformulier, met drie velden:


--plaatje--


  • De beschrijving bevat standaard de tekst "Important Pageview", maar dit kunt u naar hartelust veranderen.
  • "Opwarming eerste bezoek": hoeveel graden neemt de leadtemperatuur toe als de bezoeker deze pagina voor het eerst ziet?
  • "Opwarming volgende bezoeken": hoeveel graden neemt de leadtempertatuur toe, als de bezoeker deze pagina nogmaals ziet?

Standaard telt nu alleen de eerste keer bekijken mee, maar soms is het pas interessant als de pagina voor de tweede keer bekeken wordt. U kunt daar apart punten voor toekennen.


Hoeveel graden u toekent, mag u zelf weten, maar neem als vuistregel dat een volledige en moeilijkst te bereiken conversie 100 graden is, en alle niet-volledige conversies een lagere temperatuur hebben.


Tips

Sommige modules krijgen in de toekomst uitgebreidere LeadTemperatuur gegevens; met name formulieren en de webwinkel module.

Geversioneerde content heeft één LeadTemperatuur voor alle versies en alle talen. De gedachte is dat ongeacht de versie of de taal, de pagina telkens even belangrijk is voor de LeadTemperatuur, en dus liever centraal is in te stellen.LeadTemperatuur bekijken

U kunt van elke afzonderlijke bezoeker de LeadTemperatuur bekijken in het bezoekers-overzicht. Zo kunt u snel de bezoekers eruit pikken die succesvol waren, en hun individuele gedrag bestuderen. 


Het meest waardevol is het als u gaat A/B testen. Een verschil in LeadTemperatuur wordt in de A/B test gebruikt om de winnaar van de A/B test aan te wijzen.


En daar doet u het allemaal voor: bewijs welke variant beter scoort, en die voortaan gebruiken.


Hyarchis Suite