Spring naar inhoudDashboard


De dashboard module biedt de mogelijkheid tot gepersonaliseerde landingspagina's, bijvoorbeeld voor op een intranet portal. Elke gebruiker kan zelf zijn of haar dashboard op eenvoudige wijze helemaal naar eigen smaak inrichten, en daarmee een helder overzicht creĆ«ren van alle gewenste informatie en/of functionaliteit. De blokken met functionaliteit die u op de pagina ziet, noemen we weblets.Algemeen gebruik


Afhankelijk van de status van de gebruiker kan het dashboard naar wens van de gebruiker ingericht en gewijzigd worden.


In het geval u de rechten heeft om het dashboard te wijzigen, vindt u rechtsboven een "Aanpassen" knop. Na een druk op deze knop belandt het dashboard in de bewerkmodus. Dat kunt u zien in onderstaand voorbeeld.

In de bewerkmodus heeft u een aantal mogelijkheden.


Lay-out aanpassen


Bovenin het bewerkscherm ziet u een aantal mogelijke schermindelingen. Door deze te selecteren, verandert u de lay-out van het dashboard. Afhankelijk van de weblets (blokjes met functionaliteit) die u op het dashboard wilt tonen, kiest u de voor u meest geschikte variant.


Een weblet verwijderen


Rechtsboven elke weblet vindt u een verwijder icoon. Hiermee verwijdert u de weblet van het dashboard. Een weblet kan altijd nieuw toegevoegd worden, bij een vergissing of gewijzigde voorkeur.


Een weblet toevoegen


Onder elke kolom met weblets, staat een mogelijkheid om een nieuw blok met functionaliteit toe te voegen. In het keuzemenu staan de opties die de functioneel beheerder voor u ter beschikking heeft gesteld.


Weblets aanpassen


Elke weblet heeft z'n eigen specifieke functionaliteit. Elke weblet met bewerkopties, heeft rechtsboven een bewerkicoon. Zie onderstaand voorbeeld. De mogelijkheden hangen af van de specifieke functionaliteit en de toepassing ervan in de klantomgeving.

Weblets slepen


Na het aanpassen van het dashboard gebruikt u de "Gereed" knop rechtsboven om het dashboard weer uit de bewerkmodus te halen. U zult merken dat u tussen het aanpassen van het dashboard door de behoefte heeft een aantal malen in en uit de bewerkstand te gaan, omdat het goed zou  kunnen dat bepaalde weblets die u heeft toegevoegd niet goed leesbaar in de lay out passen. Daarom heeft u de optie om de weblets binnen de lay out te verslepen, voor een optimale inrichting.


De uiteindelijke gewenste indeling wordt opgeslagen in uw profiel, zodat u bij een volgende sessie weer dezelfde samenstelling heeft. Een nieuw dashboard inrichtenEen beheerder met gebruikersstatus "sitebeheerder" (doorgaans de functioneel beheerder binnen uw organisatie) kan een nieuw dashboard opzetten. Zie hiervoor de sitebeheerdershandleiding.